Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Činnost tenisového oddílu v roce 2022

V letošním roce Český tenisový svaz schválil Tenisovému oddílu TJ VOKD pořádání tří turnajů v termínech: mladší žáci/žákyně 9. – 11. 7. 2022, starší žáci/žákyně 16. – 18. 7. 2022 a dorostenci/dorostenkyně 27. – 29. 8. 2022. Na turnaje se následně hráči mohli registrovat pomocí systému Českého tenisového svazu (cztenis.cz) a dále jsme jejich organizaci propagovali na webu Sportuj v Ostravě (http://www.sportujvostrave.cz) a webových stránkách TJ (http://tjvokd-cz.webnode.cz; www.tenisvokd.cz). Turnaje byly odehrány v kategoriích dvouher a čtyřher chlapců, dvouher a čtyřher dívek. Organizátor dbal mimo jiné i na to, aby byli účastníci z porubských, potažmo ostravských oddílů, byť jde o celostátní turnaje. Vítězství v kategorii mladších žáků si odnesl frýdlantský Soshua Aleaxender Dracht, ve čtyřhrách byla úspěšná dvojice Štěpán Orság a Adam Telnar. Vítězstvím udělal radost porubskému tenisu (tenisový oddíl Start Ostrava-Poruba). V kategorii mladších děvčat si odnesla pomyslnou „palmu vítězství“ Barbora Borovská z Frýdlantu a další radost udělala dvojice Klára Skácelíková z porubského Startu a Lucie Bergerová z Vítkovic Ridera 1926. U starších žaček zvítězila Karin Kalavská a se svoji partnerkou Bárou Šulákovou z Opavy byly jednoznačně nejlepší. Organizace letošních turnajů byla ovlivněna menším zájmem hráčů o účast na celostátních tenisových turnajích a muselo dojít díky tomu ke zrušení několika turnajů. Tento trend není jen záležitostí TJ VOKD, ale rušení řady celostátních tenisových turnajů lze sledovat celorepublikově. Z těchto důvodů a díky rekonstrukci Sportovního areálu Poruba se neuskutečnil turnaj dorostenců/dorostenek v plánovaném termínu. I přes tento nemilý jev se nám nakonec podařilo uspořádat úspěšně turnaje mladších žáků/žákyň a také turnaj starších žákyň. Turnaje mladších žáků se účastnilo 15 hráčů, turnaje mladších žákyň 17 hráček. Turnaj starších žákyň se pořádal za účasti 12 hráček.

Do soutěží družstev přihlásil TO 2 družstva, a to kategorie dospělých a dorostu. Dospělí skončili v Oblastní soutěži sk. A na 5. místě z 8 klubů a s poměrem zápasů 4 vítězné a 3 prohry. Pod vedením hrajícího kapitána Lukáše Pivody Tenisový oddíl reprezentovali Daniel Sluka, Filip Martinovič, David Tichý, Richard Res, k jednomu utkání nastoupili Matěj Tuhovčák a Matěj Uvíra. Dámy nastupovaly ve složení Denisa Kuchařová (jako hostující hráčka), Lucie Resová, Marika Pivodová a Tereza Paračková. Kategorie dorostu skončil TO v Oblastní soutěži sk. C na 6. místě a družstvo vedl Oldřich Res. Pod jeho vedením bojovali se střídavými úspěchy Ondřej Res, hostující hráči Ondřej Jůza, Martin Oberman a Ondřej Plaček, dále nastupovali Daniel Svoboda, David Tichý, Lukáš Martinovič a z dívek Lucie Resová, Eliška Struminská, Denisa Máchová a Nikol Motyková.

V jednotlivcích TO vzorně reprezentoval Filip Martinovič, a to v kategoriích dospělých a zejména v dorostu, kde zaznamenal 5 finálových účastí jak ve dvouhře, tak i ve čtyřhrách. Zúčastnil se i mezinárodních turnajů Tennis Europe v Chorvatsku a Slovensku kde slavil úspěch v podobě vyhraných zápasů. Několika dorosteneckých turnajů se zúčastnil také Daniel Svoboda, věkem ještě starší žák. V kategorii starších žáků vybojoval pro svůj tenisový růst několik důležitých bodů David Tichý a jeden turnaj absolvoval také Lukáš Martinovič.

Ve dnech 14. – 21. 8. 2022 proběhlo tenisové soustředění oddílu na rekreačním středisku Hutisko-Solanec. Pod vedením předsedy a trenéra TO Vladana Pivody se „campu“ zúčastnilo 15 dětí ze tří tenisových klubů (mladší, starší žáci a dorostenci) a všichni opět „kvitovali“ jak celý areál (hotelové ubytování, tenisové kurty, venkovní bazén, multifunkční hřiště), tak i celodenní stravu s pitným režimem, program a soutěže o ceny.